Smelly Cat

Haku vagyok, hódoljatok!

Facebook

 

Képek

Vajon a macskád meg akar ölni?

Is your cat plotting to kill you?

Veszélyes zacskók

2013.04.06. 21:49 | Hakito | Szólj hozzá!

Igen, a zacskók veszélyesek, nem csak azért, mert lassan bomlanak le, terhelik a környezetet. A macskáknak is nagy problémát okozhatnak. Persze csak a falánk kis böszme fajtáknak, de szerintem ők vannak többségben.

Egy héttel ezelőtt még nem gondoltam, hogy az, hogy a bevásárlózacsit kiszakítja a cica, és belekóstol a kiflibe, sajtba, csak nekem rossz, és dobhatom ki a kukába. Mert ez persze már általában a szemétbe kerül - a lopott kajának valami titokzatos módon sokkal jobb lehet az íze, a megcsócsált zsákmány még sosem fogyott el a macska tányérjából.

Most megtapasztaltam, hogy nem csak a gazdát lehet ezzel kiborítani, de súlyos emésztési problémát okozhat a cicának. A kis béldózerek ugyanis nemcsak a körmükkel kaparásszák ki a nejlont, hanem kirágják, és a rosszabb fajták aztán meg is eszik azt. Hogy miért?

Mert a zacskó finoooom...

A zacskó kirágása elzárhatja a bélcsatornát, és súlyos szoruláshoz vezet. Ha észreveszitek, hogy zacskót (vagy más "nemmacskánakvalót" evett, rágott, tüntetett el a cica, kezdjétek el figyelni a macskaalmot. Ha 1 napig nem kerül Bounty-szelet az alomba, érdemes próbálkozni olajos hallal, kajába kevert olívaolajjal. Ha ez sem segít, és a cicának már nagyon kellene vécéznie, akkor irány az állatorvos. (Ezt mindenki észre fogja venni, ha egy picit is figyeli a macskáját. Sok próbálkozással, nyögdécseléssel, különböző, szülésre emlékeztető pózok felvételével jár.)

Az orvosnál még lehet, hogy megpróbálkoznak egy kis paraffinnal, ha nem telt el túl sok nap az utolsó kaki óta, de nagyobb az esélye, hogy egy erre kitalált eszközzel mesterségesen eltávolítják a felhalmozódott anyagot. Ez persze nagyon kellemetlen a cicának és a gazdának is. Egészen kellemetlen tud lenni, ha úgy hívnak be a macskádhoz a rendelőbe, hogy a zacskót evő cica gazdi bejöhet, és a többi várakozó megdöbbent és megbotránkozó tekintetének kíséretében kell bekullognod a kezelőbe, ahol persze még meg is mutatnak egy jó 15 cm-es zacskódarabot, ami már első látásra (na meg szagra) egyértelmű, honnan került elő.

Szóval jó tanács, zárjátok el a bevásárló és szemetes zacskókat. Ha maradékot dobtok a kukába, gondoskodjatok arról, hogy a macsekok ne férhessenek hozzá. Mert különben lehet menni kurkászásra. 

/ha úgy lenne szorulása a cicának, hogy semmi rosszat nem tett, akkor is feltétlenül vigyétek el állatorvoshoz, mert ennek a kiszáradástól, az ízületi gyulladáson át, a béldaganatig számos oka lehet. Erről bővebben itt olvashattok./

Címkék: macska zacskó emésztési probléma

A bejegyzés trackback címe:

https://smellycat.blog.hu/api/trackback/id/tr645203937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása